Steaky v es-té-káčku
Za návrhem a realizací proměny bývalé prodejny Ford Janiš v Steak restaurant stojí Studio Komplits. „Ještě před deseti lety tady hučely motory aut, mechanici kontrolovali spojky, brzdy a rozdávali razítka o provedeném ‚es-té-káčku'. A když odcházeli po celodenní práci hladoví domů, dost možná snili právě o takovém jídle. O šťavnatém steaku, který si dají za masivním dřevěným stolem na nohách ze surové oceli,“ uvádí Pavel Kříž ze Studia Komplits. Restaurace si zkratku STK zachovala ve svém názvu.
Studio Komplits se rozhodlo neodvrátit se od automobilové historie tohoto prostoru. V interiéru o 320 m² tak najdete materiály jako je černá ocel, plechy, roxory a masivní dřevo. Chytře byly využity i úzké prostory s nosnými stěnami, které nebylo možné odstranit. V jedné ze stěn je zabudovaný pult grilu, druhá se proměnila ve vertikální zahradu. Jídelní prostor je složen z masivních dubových desek, které stojí na zdánlivě neopracovaných ocelových nohách. Po stolech i stěnách se pnou výplety z vrbového proutí a nechybí ani živá zeleň. Interiér doplňují i kravské kůže a výplety z lan. Na přání majitele v prostoru stojí dva velcí rozkročení býci. Ti jsou vyrobeni z ocele a mosazi, a tím podtrhují živočišnou a přírodní atmosféru restaurace. Jsou hlavní dominantou interiéru a dávají jasně najevo, co očekávat od místní kuchyně. Nový prostor a jeho kuchyni můžete vyzkoušet v Olomouci na adrese Lipenská 11/7. Nový prostor má živočišnou atmosféru. | Foto: STK Restaurant
Interiér plný masivního dřeva a oceli
Nejen stropy zdobí výplety z vrbového proutí. | Foto: STK Restaurant
Oceloví býci